Kombinovaná reflexní a meridiánová masáž

... v podání Blanky

Nejprve pár základních informací

Reflexní terapie (reflexní masáž) je jednou z metod alternativní medicíny, která pracuje s reflexními body nacházejícími se na celém těle. Jedná se o variantu akupresury či akupunktury, která patří mezi nejstarší léčebné metody a je stará téměř 5000 let. Nejúčinněji se při ní využívají reflexní plošky na nohou popřípadě rukou. Spočívá v jemném promačkávání a v masáži reflexních plošek. Tím terapeut získává důležité informace o stavu jednotlivých orgánů. Oslabené orgány se projevují citlivostí a zvýšenou bolestivostí na odpovídající reflexní plošce.

Reflexní terapie je velmi účinná jak při řešení problémů chronických, tak akutních, ale i jako výborný doplněk a urychlovač jiné léčby či průběhu rekonvalescence. Dokonale působí v kombinaci s vhodnými potravinovými doplňky z řad alternativní medicíny.

Meridiány

Podle tradiční čínské medicíny energie proudí v přesně daných drahách lidského těla. Tyto dráhy se nazývají “Meridiány” a jsou umístěny cca 3­5 mm pod povrchem kůže. Body, kde vystupují dráhy na povrch těla, jsou tzv. akupunkturní body. Těchto základních energetických drah je v lidském těle 12 a energie, která jimi prochází a její harmonický průtok je základem lidského zdraví. Každá případná disharmonie má za následek jak fyzické nemoci, tak i poruchy psychických stavů. Z tohoto důvodu je při řešení zdravotních problémů důležité věnovat pozornost ne jen jednotlivým orgánům, ale celému systému. 

 

Doporučení

Já osobně ve svých masážích pro zvýšení účinnosti kombinuji právě masáž zakončení meridiánů na nártech, chodidlech a rukou, s klasickou masáží reflexních bodů. Tato metoda je efektivnější, rychlejší a účinnější.

První návštěva bývá zpravidla delší cca 1 - 1,5 h. Pro rychlé zjištění stavu organismu používám přístroj Dinamika technologies, pokud klient již v nedávné době neabsolvoval vyšetření přístrojem Oberon Quantum. Díky přesnému stanovení oslabených energetických drah a center se celá masáž velmi zefektivní. Na závěr velmi ráda ukáži pár jednoduchých hmatů, které může klient provádět v klidu doma a tím urychlit proces léčby, rekonvalescence nebo si ulevit od bolesti. Samozřejmostí je doporučení nejvhodnějších přípravků, které napomohou co nejrychlejšímu zlepšení konkrétních zdravotních potíží.

Tato metoda podle mě jen potvrzuje, že v jednoduchosti je síla. Pokud klient spolupracuje a dbá doporučení terapeuta, bývají její výsledky často až neskutečné a vyřeší či zlepší problémy, se kterými si ani lékaři nevěděli rady.

Každý člověk a všechny události existují ve vašem životě proto, že jste si je do něho přitáhli. Jak s nimi rozhodnete naložit, záleží jenom na vás.

Richard Bach